De beste VR headsets van 2017: welk headset biedt de beste prijs-kwaliteit?

Op dit moment, biedt de HTC Vive de meest complete VR ervaring van alle vr headsets op de markt. Naast een headset en twee basisstations (die worden gebruikt om de bewegingen van het headset te tracken), zijn er ook twee bewegingscontrollers bij de Vive inbegrepen. Dit is belangrijk, want hierdoor levert de Vive een ervaring waar je veel meer echt in opgaat, dan bij de normale controllers. Verder is het nog niet bekend wanneer Oculus hun Touch controllers uit zullen brengen. Het headset zelf bevat twee 1080p schermen, waardoor het beeld ontzettend scherp is.

De resolutie is helaas net niet hoog genoeg om geen individuele pixels te zien als je het headset op hebt, maar het is nog altijd het headset op de markt met de hoogste resolutie, naast de Oculus Rift.

Een belangrijk voordeel aan de HTC vive is de roomscale mogelijkheid, waarbij je in een kamer van 4.5 x 4.5 m rond kan lopen. Dit voegt echt een nieuwe dimensie toe aan het gevoel dat je ervaart terwijl je het apparaat gebruikt; je drukt niet alleen een controller in, je gebruikt echt je benen om ergens overheen te lopen.

Dat geldt dan natuurlijk wel alleen als je ook genoeg ruimte hebt in je echte kamer. Het nadeel aan de Vive is overigens de prijs. Het is een duur apparaat; dubbel de prijs van de duurste console dit op dit moment te koop is, en ongeveer hetzelfde bedrag als de krachtige gaming-computer die je nodig zal hebben om het apparaat te kunnen gebruiken.

Avatar

About Frank Tech

Wil je sneller wifi en sneller internet? Is gaming achterhaald of is er sprake van zoom-buffering? Wat is een Mesh WiFi en WiFi 6? Vraag je je af welke telefoon je moet kopen? Wilt u de beste mobiele tips en trucs weten? Dan ben je hier op de juiste plaats! Mijn naam is Frank, aka Frank Tech, en ik maak technologie begrijpbaar voor iedereen - ik beantwoord jouw technische vragen. Je ontvangt tips, trucs, hoe te, recensies en apps - in eenvoudige taal die we allemaal begrijpen! Voordat jij fr volgende mobiele telefoon, gadget of actiecamera koopt, bekijk mijn reviews. Voordat je volgende mobiele telefoon, gadget of actiecamera koopt, bekijk mijn hands-on reviews, apparaten, iPhones, Android, tablets en andere technische spullen.

View all posts by Frank Tech →