Google Dance is weer terug!

Wat is Google Dance?

Google dance was een fenomeen die was ontstaan door het algoritme van Google. Omdat Google vroeger gemiddeld een keer peer maand aanpassingen deed aan de zoekresultaten , was het mogelijk dat je website door een penlaty tijdelijk werd gedeïndexeerd. Je moest dan wachten tot de volgende Google update om te herstellen. Omdat een website dan steeds heen en weer geslingerd werd in de zoekresultaten werd geslingerd word dat effect Google Dance genoemd.

Google dance was op een gegeven moment verleden tijd. De reden hier was dat Google eigenlijk dagelijks wijzigingen ging doorvoeren. Omdat de aanpassingen dagelijks werden uitgevoerd waren de schommelingen dan ook niet meer zo groot, zodanig kwam er ook een einde aan Google Dance.

Google Dance is terug!

Tijden van dagelijks verversing en langzame veranderingen zijn voorbij. De reden hiervoor zijn voornamelijk de nieuwe Google updates. Updates zoals Penguin, Panda en DMCA penalty kunnen ervoor zorgen dat je website slechter gaat scoren in de zoekmachines. Deze effecten kunnen je website in een keer hard raken en het duurt lang voordat je terug bent, in sommige gevallen kom je zelf nog beter terug, dit effect is zeer vergelijkbaar met de oude Google Dance.

De Panda dans:

Als je door een Panda Update bent geraakt, moet je natuurlijk aanpassingen aan je website gaan doen. Als je die aanpassingen gedaan hebt, kom je niet gestaagd terug, maar je website herstelt pas in de zoekresultaten als de volgende Panda update wordt uitgerold.

De Penguin dans:

Het is nog erg onduidelijk hoe snel je herstelt van een Penguin update. Je kan een herziening aanvraag indienen bij Google of wachten of je website vanzelf herstelt. Google zelf geeft aan dat je moet wachten tot het herstelt, mijn ervaring is dat het herstel erg lang op zich laat wachten.

Piraten dans:

Als Google van mening is dat je website auteurs rechten schendt wordt je website lager vertoond in de zoekresultaten. Het is nog erg onduidelijk hoelang het duur en, of je hiervan herstelt.

Al met al is Google Dance in volle heftigheid terug. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *