Startpagina backlinks de ins en outs

De meningen zijn nogal verdeeld als het gaat om het gebruik van startpagina backlinks. Als we spreken over het verkrijgen van backlinks naar onze website ”linkbuilding” is de startpagina backlink toch wel de meest gebruikte link.

Het feit dat er in Nederland en Belgie veel van dit soort backlinks gebruikt worden is niet heel gek. Als we de mogelijkheden op het gebied van linkbuilding vergelijken met de mogelijkheden die er in bijvoorbeeld de VS zien we al snel dat een startpagina link het meest voor de hand liggende backlink is. Ze zijn goedkoop of vrij makkelijk gratis aan te vragen en in veel gevallen nog redelijk relevant te plaatsen.

De voordelen van een startpagina backlink

  1. Het grootste voordeel van een startpagina link is dat ze makkelijk te verkrijgen zijn. (groot aanbod)
  2. Indien de keuze gaat naar het aankopen van startpagina backlinks ligt de prijs vrij laag.
  3. In de meeste gevallen kunnen ze altijd op relevante pagina’s geplaatst worden.
  4. Het zijn vaak grote websites door de vele pagina’s wat vertrouwen opwekt bij google.

De nadelen van een startpagina backlink

  1. Startpagina’s hebben vaak geen of weinig content op de pagina.
  2. Er staan soms wel 100 links op een pagina waardoor de link juice verdeeld moeten worden over al deze links.
  3. Iedereen kan op een startpagina komen door bijv. zelf een pagina aan te maken. Het zijn daardoor niet echt unieke backlinks tbv de concurrent.
  4. Veel startpagina’s hebben geen pagerank. Vaak zijn ze wel geïndexeerd maar zonder pagerank, echter in veel gevallen zullen ze wel een pagerank krijgen naarmate hij een pr 0 heeft voor er een pr update plaats vind. (mits de homepage een pr heeft)

 

Wel of geen startpagina backlinks?

Naar mijn mening zijn startpagina backlinks ter ondersteuning en toevoeging van uw overige linkbuilding werk. Het is goed om een variatie in een linkprofiel te hebben waardoor startpagina backlinks een goede toevoeging kunnen zijn. Ga echter niet puur uit van startpagina backlinks om een website goed te ranken in google. Op het moment dat er slechts startpagina backlinks naar een website gaan zal niet niet natuurlijk overkomen. Tevens zijn het niet dermate hoogwaardige backlinks.

Wat me wel opvalt is dat veel grote internet marketing bedrijven behoorlijk wat startpagina backlinks inzetten om het backlink profiel van hun klanten te vergroten en zo een stukje vertrouwen op te bouwen. Eigenlijk heel logish, een startpagina link is vrij veilig om te plaatsen.

Heb jij ervaringen met startpagina backlinks?

Avatar

About Frank Tech

Wil je sneller wifi en sneller internet? Is gaming achterhaald of is er sprake van zoom-buffering? Wat is een Mesh WiFi en WiFi 6? Vraag je je af welke telefoon je moet kopen? Wilt u de beste mobiele tips en trucs weten? Dan ben je hier op de juiste plaats! Mijn naam is Frank, aka Frank Tech, en ik maak technologie begrijpbaar voor iedereen - ik beantwoord jouw technische vragen. Je ontvangt tips, trucs, hoe te, recensies en apps - in eenvoudige taal die we allemaal begrijpen! Voordat jij fr volgende mobiele telefoon, gadget of actiecamera koopt, bekijk mijn reviews. Voordat je volgende mobiele telefoon, gadget of actiecamera koopt, bekijk mijn hands-on reviews, apparaten, iPhones, Android, tablets en andere technische spullen.

View all posts by Frank Tech →