Waar je op moet letten bij het kopen van Zonnepanelen

Als je opzoek bent naar zonnepanelen zie je veel verschillende merken. Maar welke voldoet aan jou wensen? Bekende merknamen zijn onder andere Ja solar en Canandian solar. Wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen kijk je naar een aantal dingen zoals:

  • Naar de efficiency van de zonnepanelen –  Er bestaan zonnepanelen met een efficiency van 15%, maar ook met 17%. Ga altijd voor de gene met de hoogste efficiency
  • Hoge capaciteit waarde – Hoe hoger de capaciteit waarde is hoe meer rendement je hebt ( Een rendement is een percentage dat een zonnepaneel kan omzetten in elektriciteit. )
  • Als je een zonnepaneel koopt, kijk dan nooit naar de prijs per paneel. Je moet namelijk kijken naar de prijs per capaciteitseenheid
  •  Koop alleen zonnepanelen die door  een testinstituut zijn beoordeeld

Formaten
Er zijn drie formaten van zonnepanelen zoals:

  • Kleine formaat- 150x100cm
  • Een standaard formaat – 165x100cm
  • En een grote formaat – 195x100cm

Maten kunnen eventueel afwijken, vraag altijd na welke maten de koper verkoopt. Het is vaak een speurwerk om de juiste maat te bepalen. Wanneer je een grote dakoppervlak hebt, kan je het best grote zonnepanelen nemen. Deze hebben een hogere efficiency en meer capaciteit.

Besparing
Hoeveel je met een zonnepanelen bespaard verschilt per situatie. Het ligt aan je energieverbruik en ook de ligging van het dak. Het milieu centraal heeft een onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat je een investering op zonnepanelen vergelijkbaar is met 6% rente op je spaarrekening.

Subsidie
Op dit moment is het nog mogelijk om  BTW terug te vragen. Na verloop van tijd kan dit veranderen. Ook verschilt het per gemeente wat de subsidie mogelijkheden zijn. Voor vragen kan je altijd een leverancier benaderen van jou gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *