Wat is een Maffia RPG spel?

Op het internet zijn heel veel verschillende spellen te vinden. Alles van klassieke puzzels tot de nieuwste 3d spellen. Er is een specifiek genre spel dat uniek is op het internet, en dat de RPG. RPG staat voor Role Playing Game, een type spel waarin je in de huid van een fictief karakter een spel speelt.

Dit soort spellen komen in veel verschillende vormen en maten. Eén van de meest klassieke vormen is toch wel de maffia rpg. In dit type maffia spel speel je als een nieuwe maffiabaas die zich langzaam ontwikkeld tot een schurk met aanzien. Dit doe je door jezelf sterker te maken met wapen en geld. Dit alles bemachtig je door criminele activiteiten te doen of te gokken, natuurlijk allemaal fictief in binnen het spel.

Breid jouw syndicaat uit met wapens, drugs en criminele activiteiten

Niet alle Maffia RPG spellen zijn hetzelfde. Alhoewel de exacte werkingen van deze spellen allemaal net even anders zijn is het concept vaak hetzelfde. Iedereen begint als startende crimineel in een digitale wereld en gaat via tekst en plaatjes door het leven. Door dingen te stelen van de computer of andere spelers kan je fictief geld verdienen. Dit geld gebruik je om wapens, drugs en voertuigen te kopen, die er voor zorgen dat jij sterker en beter wordt. Met dit aanzien kan je vervolgens nog grotere klussen aannemen, meer geld verdienen en zelfs andere spelers overvallen. Let wel op: andere spelers kunnen jou ook beroven.

Naast deze digitale activiteiten is het ook mogelijk om met andere spelers te chatten. Zo kan je bijvoorbeeld samen gaan werken om een grote klus te klaren, of er juist voor zorgen dat een betere speler achter de tralies beland.

Welke gegevens moet je opgeven om te kunnen spelen?

Op enkele uitzonderingen nagelaten is elk spel gratis online te spelen. Het enige dat je je nodig hebt is een email adres. Vervolgens kan je hier een account aan koppelen met gebruikersnaam en wachtwoord.

Het is in de meeste spellen mogelijk om echt geld uit te geven. Je kan echte euro’s uitgeven aan extra dingen die je sterker maken, of juist een mooier karakter geven. Om het spel te spelen is de echter niet nodig, het is slechts een extra.

One Comment on “Wat is een Maffia RPG spel?”

  1. Ik ben al sinds 2006 trouwe Gambino speler, dit is naar mijn mening 1 van de beste old school maffia rpg games, het is jammer dat zulke spellen vandaag de dag niet meer gespeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *